IMG_7789

Sinds 3 augustus 2020

 

de nieuwe haal- en brengservice van 's Gravendeel

Even naar de kapper, een boodschap doen bij de supermarkt of naar de dokter? Voor deze alledaagse bezigheden wilt u niet altijd vrienden of familie inschakelen. Daarom is er nu de Wielewaal, een elektrische auto, die u van A naar B brengt (en weer terug) in 's Gravendeel. De Wielewaal brengt u op afspraak weer naar huis… gemak dient de mens!

De Wielewaal rijdt op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Graag vooraf reserveren. 

De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. De accu van deze dorpsshuttle heeft een beperkt bereik waardoor de Wielewaal alleen korte stukjes rijdt in de kern 's Gravendeel. In De Wielewaal is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas.

Is de Wielewaal voor u niet geschikt of kan er niet aan uw wensen worden voldaan? Neem dan contact op met een van de vrijwilligers van Graag Gedaan. De telefoonnummers zijn ook beschikbaar bij de chauffeur. 

Uit en thuis met de Wielewaal in slechts 4 stappen:

bel

1. Bellen

 

Bel 06 – 23 81 65 00 om een rit met de Wielewaal aan te vragen.

route

2. Ophalen

 

De chauffeur haalt u thuis op en brengt u naar een adres in 's Gravendeel (bijvoorbeeld de supermarkt, kapper, familie of huisarts).

rijden

3. Thuisbrengen

 

U spreekt met de chauffeur af hoe laat u opgehaald wilt worden. De chauffeur brengt u op het afgesproken tijdstip weer terug naar huis.

vrijwilliger 4

4.  Een helpende hand

 

De chauffeur loopt (indien gewenst) met u mee naar de voordeur en draagt eventueel uw boodschappen.

Waar rijdt de Wielewaal?  De Wielewaal is een elektrische auto met een beperkt bereik. Daardoor rijdt de auto alleen korte stukjes in de kern 's Gravendeel. Een ritje naar een bestemming buiten de dorpskern is daarom te ver. Op de kaart ziet u waar de Wielewaal rijdt.

De kern van 's-Gravendeel


Wat kost een ritje met de Wielewaal?

Met de Wielwaal worden de bewoners van het verzorgingshuis Immanuël en de leden van Algemene Seniorenbond ’s-Gravendeel (ASG) en de Protestant-Christelijke Ouderenbond(PCOB) gratis vervoerd binnen de kern van ’s-Gravendeel. 


Bent u niet woonachtig in het verzorgingshuis Immanuël en ook geen lid van ASG of PCOB en u wilt van de Wielewaal gebruik maken? Koop dan de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk ‘s-Gravendeel (SGO) een strippenkaart. Dat kan alleen op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in het kantoor van SGO, Weegje 1B. 10 strippen kosten € 17,50 en één strip is gelijk aan een retourrit.