De Wielewaal ‘s-Gravendeel. De eerste resultaten – 8 oktober 2020

Sinds 3 augustus rijdt de dorpsshuttle de Wielewaal in ’s-Gravendeel. Als je iets nieuws introduceert, is het de vraag of het aanslaat bij de mensen waar je het voor doet.   Wij zijn gestart in de vakantieperiode. Het was niet te voorzien dat het tropisch warm werd en oude warmterecords werden verbroken. De meeste mensen, en zeker onze doelgroep, bleven binnen. Daarnaast waren er geen seniorenactiviteiten, noch van de ASG, noch van andere organisaties in ‘s-Gravendeel. Gelukkig zijn sinds 1 september deze activiteiten weer op gang  gekomen, weliswaar in aangepaste vorm.     Door ons is de balans opgemaakt over de afgelopen twee maanden en wij  zien een toename van het aantal ritten. Onze chauffeurs rijden de passagiers van huis naar onder andere de kapper, de supermarkten, de huisartsen, de tandarts en weer terug, maar ook naar activiteiten in het Dienstencentrum ’t Weegje. Er zijn passagiers die wij beschouwen als vaste klant. Zij maken wekelijks gebruik van onze diensten.   Wij zijn en blijven optimistisch gestemd, maar realiseren ons ook dat nieuwe corona-maatregelen, en het daardoor mogelijk stoppen of verminderen van activiteiten voor senioren, effect hebben op het gebruik van de Wielewaal.     Onze chauffeurs zijn wekelijks paraat van maandag tot en met vrijdag, tussen negen en vijf uur, om u binnen de kern van ’s-Gravendeel te vervoeren.     De Wielewaal is laagdrempelig. Leden van de ouderenbonden ASG en PCOB en bewoners van het zorgcentrum Immanuel, kunnen gratis gebruikmaken van de Wielewaal. Niet-leden kunnen een strippenkaart aanschaffen voor tien retourritten. Voor nadere informatie  verwijzen wij u naar onze rubriek ‘lid worden’.