‘s-Gravendeel krijgt ook een Wielewaal – 27 juli 2020

Net als Strijen krijgt ook 's-Gravendeel een Wielewaal, die vanaf maandag 3 augustus rijdt. Het initiatief hiervoor is genomen door SGO, de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk, die in Zorgwaard en de ouderenbonden PCOB en ASG participanten heeft gevonden.Herman Boudewijns,  Leen de Zeeuw en Yvonne van Son begeleiden voor de SGO, waarin 24 organisaties samenwerken die zich met ouderenzorg in het Kildorp bezig houden, het project. Er zijn al 22 vrijwilligers om de Wielewaal van maandag tot en met vrijdag tussen negen en vijf uur in 's-Gravendeel te rijden voor een bezoek aan een winkel, de dokter,  de tandarts of om eens bij familie en vrienden langs te gaan. Standplaats van de Wielewaal is de parkeergarage onder het zorgcentrum Immanuël van Zorgwaard. Leden van de ASG en de PCOB en de bewoners van de Zorgwaard-locaties in het Kildorp kunnen gratis van de shuttle gebruik maken. Voor anderen is een strippenkaart voor 10 retouritten voor €17,50 te koop. De Wielewaal gaat alleen rijden binnen de kern van 's-Gravendeel. Voor ritten verder weg blijven de personenauto's van Graag Gedaan beschikbaar.